Recept megosztása

Szuper egyszerű sós keksz

Aranyszínű, lágy keksz, tökéletes uzsonnára, tízóraira is. Csicseriborsó lisztből, mandulalisztből és burgonyakeményítőből, 15 perc alatt kész sütéssel együtt!

Mi kenésnek felvizezett ketchupöt használtunk, hogy ráragadjanak a magok, de mégsem kelljen zsíradékkal megkenni.

4 személy
20 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra
  • 2.béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral
  • 3.egy tálkában keverjük össze a növényi tejet és a borecetet és hagyjuk állni 1 percig
  • 4.egy másik, közepes tálban keverjük össze a csicseriborsólisztet, a mandulalisztet, a burgonyakeményítőt, a sütőport és a sót
  • 5.adjuk hozzá a tejkeveréket folyamatos keverés közben, amíg teljesen össze nem keveredik, gyúrjuk át
  • 6.osszuk el el a tésztát 8 egyenlő gombócra, és lapítsuk el a kezünkkel
  • 7.helyezzük az előkészített tepsire, pár centi távolságra egymástól
  • 8.kenjük le felvizezett ketchuppel/paradicsomszósszal
  • 9.szórjuk meg szezámmaggal
  • 10.süssük kb.10 percig, míg meg nem kel és aranybarna nem lesz
  • 11.vegyük le a sütőlapról és hagyjuk hűlni 5 percig

Hozzávalók

  • 1/4 bögre (bögre=2,3dl) édesítetlen növényi tej
  • 3/4 teáskanál fehér borecet
  • 1/2 bögre csicseriborsóliszt
  • 6 evőkanál darált mandula vagy mandulaliszt
  • 4,5 evőkanál burgonyakeményítő (nem burgonyaliszt!)
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1/8 teáskanál só
  • kenéshez egy evőkanál ketchup/paradicsomszósz
  • szóráshoz: szezámmag vagy amit szeretünk