Étrend adat(ok)
6 db
40 perc
40 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.tegyük egy tálba a sült sütőtökpürét (mi csak egy villával alaposan összenyomkodtuk a sütőtököt), datolyapasztát, növényi tejet, chiamagot/őrölt lenmagot, növényi tejet, vanília kivonatot, citromlevet
- 3.alaposan keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit állni (kb. 10 perc)
- 4.utána adjuk hozzá a zabpelyhet, zabpehelylisztet, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket
- 5.alaposan dolgozzuk össze, ha kell, még édesítsük, fűszerezzük, majd újra keverjük össze
- 6.osszuk el muffin formákba - mi szilikonos minikuglóf formát használtunk - 6 db lett
- 7.tegyük a sütőbe, és süssük 25-30 percig
- 8.kicsit hagyjuk hűlni, majd vegyük ki a formából, és hűtsük ki teljesen rácson
Hozzávalók
- 1/2 bögre (bögre = 2,3 dl) sült sütőtökből püré - egy nagyobb szeletből jön ki
- 1/4 bögre házi datolyapaszta (datolya vízzel, pici citrommal összeturmixolva)
- 1 evőkanál chiamag /őrölt lenmag
- 1/2 bögre + 3 evőkanál natúr növényi tej
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 1 kiskanál frissen facsart citromlé
- 3/4 bögre (gluténmentes) zabpehelyliszt - mi is őrölhetünk zabpehelyből, de figyeljünk, hogy finomra őröljük
- 3/4 bögre (gluténmentes) zabpehely
- 1/2 kiskanál sütőpor
- 1/2 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1/4 kiskanál szegfűszeg, gyömbér
- 1/8 kiskanál kurkuma, szerecsendió
- csipet só