Ropogós, sült csicseriborsó

Ennél egyszerűbb rágcsát el sem lehet képzelni. Minimális előkészülettel, kb. 15 perc alatt elkészül, ízletes, ropogós, és nagyon egészséges, olaj nélkül sütőben, forrólevegős fritőzben megsüthető. Kitűnő választás a chipsek helyett! Vendégváráshoz is ajánljuk. Vigyázat, függőséget okoz!

Levesgyöngyként is tökéletes!

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.egy tálba tegyük be az előkészített csicseriborsót
  • 2.szórjuk meg a fűszerekkel
  • 3.helyezzük be a meleglevegős fritőzbe 15 percre 200 fokra, vagy sütőpapírral leterített tepsibe, és süssük légkeveréssel amíg kicsit meg nem barnul, és ropogós lesz

Hozzávalók

  • 1 konzerv csicseriborsó leöblítve, lecsepegtetve vagy egy bögre/ 2,5dl főtt csicseriborsó
  • bors
  • fokhagymapor
  • használhatunk továbbá köményt, füstölt pirospaprikát, chili port - határ a csillagos ég