Étrend adat(ok)
4-6 adag
40 perc (ha sütjük, +20-25 perc)
40 perc (ha sütjük, +20-25 perc)
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.alaposan mossuk le a kölest egy szűrő segítségével, hogy elkerüljük a kesernyés ízt
- 2.főzzük meg a növényi tejjel, vízzel, egy csipet sóval, vaníliával, választott édesítővel - alacsony fokozaton, fedő alatt, kb 20 perc alatt
- 3.fogyasztás előtt turmixoljuk össze a joghurttal az ananászt, kókuszreszeléket - ezzel locsoljuk meg a kásánkat fogyasztás előtt - esetleg édesítsük ezt is
- 4.fogyaszthatjuk melegen, langyosan, hidegen, díszítsük kókuszchipsszel, ananászdarabokkal
- 5.TIPP: megsüthetjük 180 fokra előmelegített sütőben, csak keverjük össze a köleskását a joghurtos keverékkel, ananászdarabokkal, kókuszchipsszel, míg aranybarnára nem sül a teteje (kb. 20-25 perc)
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) száraz köles
- 2 bögre víz
- 2 bögre növényi tej
- 1 csipet só
- 1/4-1/2 kiskanál vanília őrlemény
- édesítő - néhány evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű, de bebarníthatja a kásánkat) / agavé szirup
- 1 bögre friss/konzerv ananász - apróra vágva
- 1/2 bögre kókuszchips
- 1/4 bögre kókuszreszelék
- 1/2 bögre bio/házi növényi joghurt
- 4 teáskanál chiamag