Recept megosztása

Pikáns töltött sütőtök

Most egy kicsit a keleties ízvilág felé mentünk el, egy kis édes ízt is csempésztünk a sós mellé ebbe a töltelékbe. Isteni finom lett, nekünk nagyon ízlett. Nem mondhatni rá, hogy a megszokott, mindennapos, unalmas fogás kerekedett ki belőle.

A magokból/beléből készíthetünk egy nem-húslevest.

4 személy
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk ketté hosszában a sütőtököt, kaparjuk ki a magokat belőle, majd süssük puhára 180-200 fokon sütőben 30-40 perc alatt sütőpapírra helyezett tepsiben
  • 2.közben készítsük el a tölteléket: kevés vízen/olajon dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, majd tegyük hozzá a lencsét, kölest, narancslevet, almát, mazsolát, fűszereket és adjunk hozzá kb. másfél bögre vizet, és alacsony fokozaton kezdjük el főzni
  • 3.néha kevergessük meg, és ha még szükséges, adjunk hozzá kevés vizet
  • 4.főzzük teljesen puhára a lencsét és a kölest, fűszerezzük, ha még szükséges
  • 5.mikor megsült a tök, vegyük ki, és alakítsunk ki egy mélyedést egy kanállal, hogy kellemesen megtölthessük – a kikapart belet akár hozzákeverhetjük a töltelékhez
  • 6.töltsük meg a tököket, majd még 10-15 percre helyezzük vissza a sütőbe, hogy kicsit összesüljenek
  • 7.szórjuk meg pirított tökmaggal, frissen vágott zöldfűszerekkel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Pikáns töltött sütőtök?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 kicsi sütni való tök

Hozzávalók a töltelékhez

  • 1/3 bögre vörös/ sárgalencse – nem szükséges áztatni
  • 1/3 bögre köles alaposan átöblítve
  • 1 db (lila)hagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • 1 db alma kis kockára vágva – ha nem hámozzuk meg, akkor teljes értékű
  • 1 narancs frissen kifacsart leve
  • 2-3 evőkanálnyi mazsola – ha nagyon száraz, érdemes beáztatni
  • só, bors, őrölt kömény
  • pici őrölt kardamom
  • fahéj, gyömbér – ízlés szerint