
Étrend adat(ok)
4-5 adag
40 perc
40 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen
- 2.tegyük hozzá a káposztát, sózzuk, fűszerezzük meg, kicsit dinszteljük meg
- 3.fedő alatt pároljuk puhára alacsonyabb hőfokon – annyi vizet tegyünk hozzá, amennyi ellepi
- 4.közben egy serpenyőben olaj nélkül! pirítsuk meg egy kicsit a barna rizslisztet – folyamatosan felügyeljük, kevergessük, mert gyorsan odakap
- 5.öntsük fel egy kevés vízzel – kb. fél bögre – 1 bögre – és kezdjük elkeverni csomómentesre
- 6.mindig adjunk hozzá egy keveset a paradicsomszószból, és azzal is jól keverjük el – ezt addig ismételjük, míg az összes paradicsomszósszal elkevertük
- 7.keverjük hozzá a datolyaszirupunkat /eritritet
- 8.öntsük az egészet a megpuhult káposztára
- 9.főzzük össze kb. 10 perc alatt
- 10.ízesítsük, ha még szükséges
Hozzávalók
- 1 kis fej káposzta - apróbbra vágva
- 2 fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 3 evőkanál barnarizs liszt
- só, bors, kurkuma, bazsalikom
- 2-3 evőkanál eritrit /(házi) datolyaszirup/ édesítő, amit használsz
- 2db 500ml-es paradicsompüré