Megúszós tárkonyos raguleves

Ez egy igazi „vendég-kápráztató” leves. Az sem baj, ha váratlanul estek be, ugyanis kb. 30 perc alatt elkészíthető. Nálunk fagyasztott zöldség mindig van a fagyasztóban, a spejzban tészta, kókuszkrém, szója/borsófehérje kocka. 

Még nem volt olyan, hogy valakinek ne ízlett volna. 

Természetesen, ha több időnk van, friss hagymával, zöldségekkel is elkészíthető, krumplival is kiegészíthetjük (krumplit akkor kicsit később tegyük hozzá a zöldségekhez). Mi már bográcsban is többször megfőztük, hatalmas sikere volt. 

Ha szójamentesre szeretnénk, készítsük szójakocka helyett borsófehérje kockával. Ha teljes értékűen szeretnénk elkészíteni, forró levegős sütőben sült tofu kockákkal egészítsük ki. 

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.tegyük fel vízben a zöldségeket puhulni a fűszerekkel
  • 2.mikor félig puhák, adjuk hozzá a szójakockát
  • 3.mikor már majdnem minden puha, adjuk hozzá a tésztát is
  • 4.végezetül öntsük hozzá a kókuszkrémet, citromlevet, alaposan keverjük össze, fűszerezzük, ha még szükséges
  • 5.már tálalhatjuk is
  • 6.TIPP:
  • 7.ha friss zöldségeket használunk, kezdjük a hagyma, majd fokhagyma dinszteléssel, utána kicsit dinszteljük meg a zöldségeket, öntsük fel vízzel, kicsit később adjuk hozzá a kockára vágott krumplit

Hozzávalók

  • 400 g fagyasztott vegyes zöldség (répa, borsó, brokkoli, karfiol vagy mexikói zöldsegkeverék)
  • 100 g szójakocka
  • 1,5-2 l víz
  • só, 3 evőkanál mindenmentes ételízesítő, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 evőkanál hagyma granulátum, 1 kiskanál fokhagymapor
  • 3-4 evőkanál szárított tárkony
  • 150 g (gluténmentes) tészta
  • 1 citrom leve
  • 2 dl kókuszkrém