ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.turmixoljuk le a beáztatott datolyát, a kimagozott, feldarabolt, (nem meghámozott) almát kevés vízzel - akár a datolya áztatólevével - kb.10-12 evőkanálnyit használtunk
- 3.egy tálkában keverjük össze az összes hozzávalót
- 4.kanalazzuk a masszát muffinsütő formába
- 5.süssük 25 percig 180 fokon
- 6.kicsit várjunk, hogy hűljenek, majd vegyük ki a formából, rácson hűtsük ki őket
- 7.sütés közben készítsük el az öntetet: keverjük össze egy kis tálkában az összes hozzávalót - ha túl sűrűnek érezzük, hígítsuk egy kis növényi tejjel
- 8.tálaláskor öntözzük meg a muffinok tetejét az öntettel, díszíthetjük mentalevéllel, reszelt citromhéjjal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) zabpehelyliszt
- 18 közepes szem datolya - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 1 közepes citrom leve és reszelt héja
- 2 kisebb / kb. 250 g alma
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál darált mák
- 1-2 kiskanál vaníliakivonat
- 1/2 teáskanál kurkuma
Öntethez:
- 2 dl növényi bio joghurt/ kesutejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 1-2 kiskanál friss citromlé
- édesítő, ízlés szerint - néhány kanál datolyapaszta/ 1/4-1/2 kiskanál négyszeres cukorhelyettesítő