Recept megosztása

Mákos-citromos muffin/ mini kuglóf

Vágytunk valami új, izgalmas ízre. Erre a citromos sütire esett a választásunk. Egyben is megsüthető, csak akkor picit süssük tovább. 

Nekünk barnás lett a színe a datolyapaszta miatt. Ha szeretnéd, hogy világos maradjon a tésztája, használhatsz eritritet, de az nem teljes értékű. 

Egy isteni citromos öntetet is csináltunk hozzá, azzal még finomabb.

7-8 muffin
35 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.turmixoljuk le a beáztatott datolyát, a kimagozott, feldarabolt, (nem meghámozott) almát kevés vízzel - akár a datolya áztatólevével - kb.10-12 evőkanálnyit használtunk
  • 3.egy tálkában keverjük össze az összes hozzávalót
  • 4.kanalazzuk a masszát muffinsütő formába
  • 5.süssük 25 percig 180 fokon
  • 6.kicsit várjunk, hogy hűljenek, majd vegyük ki a formából, rácson hűtsük ki őket
  • 7.sütés közben készítsük el az öntetet: keverjük össze egy kis tálkában az összes hozzávalót - ha túl sűrűnek érezzük, hígítsuk egy kis növényi tejjel
  • 8.tálaláskor öntözzük meg a muffinok tetejét az öntettel, díszíthetjük mentalevéllel, reszelt citromhéjjal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Mákos-citromos muffin/ mini kuglóf?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) zabpehelyliszt
  • 18 közepes szem datolya - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • 1 közepes citrom leve és reszelt héja
  • 2 kisebb / kb. 250 g alma
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál darált mák
  • 1-2 kiskanál vaníliakivonat
  • 1/2 teáskanál kurkuma

Öntethez:

  • 2 dl növényi bio joghurt/ kesutejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1-2 kiskanál friss citromlé
  • édesítő, ízlés szerint - néhány kanál datolyapaszta/ 1/4-1/2 kiskanál négyszeres cukorhelyettesítő