Növényi joghurt elektromos kuktában

Nagyon egyszerűen készíthetünk joghurtot elektromos kuktában – a miénknek van Joghurt programja (Tesla K70). (A www.digibolt.hu-n 7% kedvezménnyel tudsz vásárolni a veganblog2024 kuponkóddal.) 

Mi joghurt kultúrát használtunk hozzá. 

Itt tudjátok beszerezni, mi az A4Y típusú kultúrát szoktuk választani. https://hazisajtkeszites.hu/a4y-joghurt-kultura-tasakos-12-adag?p_id=5123643 

 

További termékek itt:

www.hazisajtkeszites.hu/?p_id=5123643 

 

 

kb. 7dl
12 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.öntsünk 1 liter szójatejet a kuktába
  • 2.zárjuk le a fedőt, ellenőrizzük a gőzkiengedő szelepet, hogy zárva legyen
  • 3.nyomjuk meg a "Joghurt" gombot, majd a "Beállítás" gombot, amíg a kijelzốn "boil" jelenik meg - a szójatejet a készülék 72-83 fokra melegíti, majd a melegítés után leáll és a kijelzőn a "YOGT" felirat jelenik meg
  • 4.engedjük ki a nyomást óvatosan az edénybốl, és vegyük le a fedőt
  • 5.vegyük ki a belső edényt és hagyjuk a tejet kb. 48 fokra hűlni - a hőmérsékletet ellenőrizzük hőmérővel
  • 6.TIPP: ha az edényt jeges vagy hideg vízbe merítjük, felgyorsíthatjuk a tej hűlését
  • 7.mikor a tejünk 48 fokosra hűlt, keverjünk el 1 adagoló kanál joghurt kultúrát egy kis langyos vízben, majd keverjük el alaposan a tejben
  • 8.helyezzük vissza a kuktába az edényt, zárjuk le a kuktát, a gőzkiengedő most mindegy, milyen állásban van
  • 9.nyomjuk meg a "Joghurt" gombot, majd a ,,Beállítás" gombot, amíg a kijelzốn a "08:00" jelenik meg, ami a fermentálás időtartamát mutatja
  • 10.a fermentálás után vegyük ki a joghurtot, tegyünk rá egy fedőt (ne keverjük, ne törjük meg) és tegyük hűtőszekrénybe néhány órára, hogy lehűljön
  • 11.tegyük át egy üvegbe, kb. egy hétig használható fel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Növényi joghurt elektromos kuktában?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 l szójatej (bio, bolti is jó)
  • 1 adagolókanál joghurt kultúra