RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.öntsünk 1 liter szójatejet a kuktába
- 2.zárjuk le a fedőt, ellenőrizzük a gőzkiengedő szelepet, hogy zárva legyen
- 3.nyomjuk meg a "Joghurt" gombot, majd a "Beállítás" gombot, amíg a kijelzốn "boil" jelenik meg - a szójatejet a készülék 72-83 fokra melegíti, majd a melegítés után leáll és a kijelzőn a "YOGT" felirat jelenik meg
- 4.engedjük ki a nyomást óvatosan az edénybốl, és vegyük le a fedőt
- 5.vegyük ki a belső edényt és hagyjuk a tejet kb. 48 fokra hűlni - a hőmérsékletet ellenőrizzük hőmérővel
- 6.TIPP: ha az edényt jeges vagy hideg vízbe merítjük, felgyorsíthatjuk a tej hűlését
- 7.mikor a tejünk 48 fokosra hűlt, keverjünk el 1 adagoló kanál joghurt kultúrát egy kis langyos vízben, majd keverjük el alaposan a tejben
- 8.helyezzük vissza a kuktába az edényt, zárjuk le a kuktát, a gőzkiengedő most mindegy, milyen állásban van
- 9.nyomjuk meg a "Joghurt" gombot, majd a ,,Beállítás" gombot, amíg a kijelzốn a "08:00" jelenik meg, ami a fermentálás időtartamát mutatja
- 10.a fermentálás után vegyük ki a joghurtot, tegyünk rá egy fedőt (ne keverjük, ne törjük meg) és tegyük hűtőszekrénybe néhány órára, hogy lehűljön
- 11.tegyük át egy üvegbe, kb. egy hétig használható fel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 l szójatej (bio, bolti is jó)
- 1 adagolókanál joghurt kultúra