RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.tegyünk fel egy lábasban vizet egy kis sóval a tésztának
- 2.egy másik edényben kevés szójaszószon/ tamarin/kókusz-aminón kezdjük el nagyon pici vízen párolni a zöldségeinket fedő alatt - alacsonyabb hőfokon
- 3.közben készítsük el a teriyaki szószt (lsd teriyaki szósz recept)
- 4.ha felforrt a víz a tésztának, főzzük meg a használati utasítás alapján, majd szűrjük le
- 5.mikor megpuhultak majdnem a zöldségek, vegyük le róla a fedőt, és párologtassuk el a nedvességet róla, kicsit pirítsuk is meg
- 6.ha elkészült a tészta, adjuk hozzá a zöldségekhez a teriyaki szósszal együtt, és óvatosan forgassuk össze
- 7.tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal, apróra vágott újhagymával, adjunk hozzá friss citromszeletet is
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 250 g barnarizs soba tészta - vagy más hosszútészta
- 1 adag teriyaki szósz
- 450 g mélyfagyasztott zöldségkeverék ( mi répa, brokkoli, karfiol zöldségkeveréket használtunk) - de lehet természetesen bármilyen friss zöldségből is
- ½ közepes nagyságú cukkini - csíkokra vágva
- néhány evőkanál szezámmag - óvatosan pirítsuk, rövid ideig
- vékonyra vágott újhagyma/póréhagyma
- néhány szelet citrom, díszítésképpen
- 1 evőkanál szójaszósz/tamari/kókusz-aminó