Gyors szendvicskrém

Nagyon jó szolgálatot tesz ez a recept, mikor egyszerűen, gyorsan szeretnénk valami finom szendvicskrémet. Például vendégek toppantak be, reggeliznénk, de épp elfogyott a hummusz, stb. 

Nálunk a kamraszekrényben mindig van konzerv kukorica, borsó, a hűtőben szárzeller, citrom, így már nem is kellett tovább keresgélnünk hozzávalókért. 

Természetesen, mikor ráérősebbek vagyunk, elkészíthetjük frissen főzött alapanyagokból is.

Növényi tejjel felhígítva tésztaszószként is remekül működik.

 

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.az összes alapanyagot tegyük késes aprítóba, és turmixoljuk össze - ízlés szerint darabosra vagy teljesen pépesre
  • 2.ízesítsük még ízlés szerint
  • 3.tegyük hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízek
  • 4.TIPP: ha friss alapanyagokból készítjük, először dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen, (így teljes értékű), majd adjuk hozzá és főzzük puhára kevés vízen a kukoricát, borsót

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre (bögre) főtt/ konzerv csemege kukorica
  • 1,5 bögre főtt/ konzerv zöldborsó
  • 1 kiskanál hagymagranulátum, 1/4 kiskanál fokhagymapor - friss hagymából is készíthető
  • 1 db szárzeller szár
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1-2 kiskanál tahini - el is hagyható
  • Kiegészíthető zöld fűszerekkel, pl. petrezselyem, bazsalikom, koriander