
Étrend adat(ok)
12 db
35 perc
35 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.tisztítsuk meg a gombafejeket, távolítsuk el a tönköket
- 3.a gombafejeket helyezzük egy tűzálló tálba
- 4.turmixoljuk össze a tofut a fűszerekkel, citromlével
- 5.cseppentsünk pár csepp balzsamecetet a gombafejekbe
- 6.halmozzuk púposan rá a gombafejekre a tofus krémet kiskanállal
- 7.helyezzük rá a csíkokra vágott kaliforniai paprikát / paradicsomot,(ezek lesznek az erek) majd végül egy karika fekete olivabogyót a közepébe- picit nyomjuk bele (ez lesz a szem közepe)
- 8.tegyük a sütőbe 10-15 percre – hogy ráncosak legyenek a gombák
- 9.már tálalhatjuk is
Hozzávalók - 12 darabhoz
- 12 kis kalapú gomba - csiperke
- 2 kis tömb (180g-os)(füstölt ) tofu
- hagymapor, fokhagymapor
- 1 evőkanál citromlé
- só, bors, kurkuma
- 3 evőkanál balzsamecet
- zöld fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, kakukkfű)
- vékony hosszúkás csíkokra vágott piros kaliforniai paprika/ paradicsom
- fekete olivabogyó karikákra vágva