
Étrend adat(ok)
2-3 adag
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.főzzük meg a tésztát a csomagoláson található leírás alapján
- 2.közben készítsük el a szószunkat
- 3.ha még nincs megpárolva a gomba, dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát kevés vízen, majd adjuk hozzá a gombát is, és pároljuk puhára
- 4.ha nincs készen kesutejfölünk vagy öntetünk, először annyi vízzel turmixoljuk simára a kesut, amennyi éppen ellepi
- 5.majd adjuk hozzá a bazsalikom kivételével a fűszereket, sörélesztőpelyhet, gombát, és egy kevés növényi tejet, majd turmixoljuk össze újra - majd kicsit melegítsük meg egy edényben
- 6.keverjük a tésztához, vagy szedjünk a tészta tetejére, és hintsük meg vegán parmezánnal, adjunk hozzá friss bazsalikom leveleket
Hozzávalók
- párolt gomba hagymával (4-5 nagyobb fej gombából, 1 fej hagymából, 2 gerezd fokhagymával)
- ½ bögre (bögre = 2,3 dl) maradék cézár saláta öntet / kesutejföl - ha egyik sincs, fél bögre kesudió és fűszerek: só, ⅛ kiskanál bors, kurkuma, 1 kiskanál citromlé, rizsecet
- 1-2 dl növényi tej
- 1-2 evőkanál sörélesztőpehely - el is hagyható
- friss bazsalikom
továbbá
- 1 kis zacskó (200g) tészta (mi kölesből készült tésztát használtunk)
- vegán (lehetőleg) házi parmezán