RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.a hagymát és a gombát közepes lángon pár perc alatt pároljuk meg kevés vízen, majd adjuk hozzá a fokhagymát és további pár percig főzzük
- 3.a főtt gombát, hagymát és a fokhagymát tegyük késes aprítóba a napraforgómaggal és a zabpehellyel együtt - addig járassuk, amíg jól elkeveredik és homogén lesz
- 4.adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és jól keverjük össze - ha nem akarna összeállni a massza, tegyünk hozzá 1-2 evőkanál vizet/ növényi tejet
- 5.kóstoljuk meg, fűszerezzük, ha még szükséges
- 6.formázzunk 4-5 hamburgert a masszából, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire
- 7.süssük 15 percig 180 fokon, fordítsuk meg, majd további 15 percig süssük
- 8.állítsuk össze a hamburgert a választott zsömlével és feltétekkel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 hagyma - apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 230 g gomba - szeletelve
- 1/2 bögre (bögre =2,3 dl) (75 g) hántolt napraforgómag
- 1 bögre (100 g) (gluténmentes) zabpehely
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- 1,5 evőkanál útifűmaghéjliszt
- 2-3 kiskanál mustár
- 1/2 kiskanál só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1 kiskanál citromlé
- 1 kiskanál füstölt paprika, 1 kiskanál pirospaprika
- 1 kis szárított petrezselyem
- 1 kiskanál őrölt kömény