Recept megosztása

Gomba burger

Egy nagyon finom, könnyen elkészíthető hamburger pogácsát készítettünk. Kifejezetten szilárd az állaga, lehet harapni, nem olyan, mintha egy főzelék lenne a bucinkban. Nekünk nagyon ízlett, főzelék mellé feltétnek is szuper, akár fasírtnak, rolónak formázva.

 

4-5 db
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.a hagymát és a gombát közepes lángon pár perc alatt pároljuk meg kevés vízen, majd adjuk hozzá a fokhagymát és további pár percig főzzük
  • 3.a főtt gombát, hagymát és a fokhagymát tegyük késes aprítóba a napraforgómaggal és a zabpehellyel együtt - addig járassuk, amíg jól elkeveredik és homogén lesz
  • 4.adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és jól keverjük össze - ha nem akarna összeállni a massza, tegyünk hozzá 1-2 evőkanál vizet/ növényi tejet
  • 5.kóstoljuk meg, fűszerezzük, ha még szükséges
  • 6.formázzunk 4-5 hamburgert a masszából, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire
  • 7.süssük 15 percig 180 fokon, fordítsuk meg, majd további 15 percig süssük
  • 8.állítsuk össze a hamburgert a választott zsömlével és feltétekkel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Gomba burger?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 230 g gomba - szeletelve
  • 1/2 bögre (bögre =2,3 dl) (75 g) hántolt napraforgómag
  • 1 bögre (100 g) (gluténmentes) zabpehely
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1,5 evőkanál útifűmaghéjliszt
  • 2-3 kiskanál mustár
  • 1/2 kiskanál só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • 1 kiskanál citromlé
  • 1 kiskanál füstölt paprika, 1 kiskanál pirospaprika
  • 1 kis szárított petrezselyem
  • 1 kiskanál őrölt kömény