ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.dinszteljük meg kevés vízen a hagymát, fokhagymát
- 3.adjuk hozzá a megmosott rizst/ hajdinát, öntsük fel annyi vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje, majd fűszerezzük - só, bors, kurkuma, ételízesítő, majoránna, szerecsendió
- 4.fedő alatt alacsony fokozaton addig főzzük, míg a rizs/hajdina megpuhul - ha szükséges, még adjunk hozzá kevés vizet
- 5.mikor megfőtt a rizs/hajdina keverjük hozzá az összevágott petrezselyemzöldet és a kis kockákra vágott almát is
- 6.közben készítsük elő a kelkáposzta leveleket - forraljunk sós vizet egy fazékban, szórjuk bele a szódabikarbónát (így a kelkáposzta megőrzi a színét)
- 7.fejtsük le a kelleveleket a torzsáról, és egy-két percre dobjuk őket a forró vízbe, majd azonnal szedjük ki őket egy szűrő segítségével, csöpögtessük le, tegyük félre egy tálcára
- 8.mikor a levelek kicsit kihűltek, és a töltelék is elkészült, fektessünk egy levelet egy vágódeszkára (a vastagabb erekből levághatunk), helyezzünk rá néhány kanál tölteléket, csavarjuk fel, a végeit tűrjük be (ugyanúgy, mint a töltött káposztát)
- 9.a tekercseket vágjuk félbe, és helyezzük bele egy tűzálló tálba őket szorosan - eredetileg úgy írja a recept, hogy a vágott fele nézzen felfelé, de mi csak egymás mellé fektettük őket - ha maradt a töltelékből, azt halmozzuk középre
- 10.tegyünk rá fedőt vagy alufóliát, 180 fokos sütőben körülbelül húsz perc alatt süssük össze - nekünk több idő kellett, vastagabb volt az edényünk, 40-50 perc
- 11.tálaljuk fűszeres növényi joghurttal - csak összekevertük a joghurtot fűszerekkel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 1 nagyobb vöröshagyma - apróra vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 200 g hajdina/ barna rizs
- 1 nagyobb alma - kimagozva, apróra felkockázva
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 2 kiskanál szárított majoránna
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 1/2 kiskanál só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- 1/2 kiskanál szódabikarbóna
Öntethez:
- 450 g bio növényi joghurt / kesutejföl
- 1/2 kiskanál fokhagymapor
- 1/4 kiskanál só, 1/8 kiskanál bors