
Étrend adat(ok)
4-5 adag
40 perc
40 perc
Elkészítés
- 1.főzzük meg a rizst a fűszerekkel
- 2.hagyjuk kihűlni, hogy dolgozni tudjunk vele
- 3.fűszerezzük még folyékony füsttel, fokhagymaporral, hagymaporral, sóval
- 4.keverjük hozzá a lenmaglisztet, és jól dolgozzuk össze
- 5.nedves kézzel formáljunk belőle golyókat
- 6.egy tálban keverjük össze a sörélesztőpelyhet egy kis fokhagymaporral hagymaporral, sóval
- 7.hempergessük bele a golyókat
- 8.süssük meg sütőben, olajmentes fritőzben kb.20-25 perc alatt 200 fokon
Hozzávalók kb.16 golyóhoz
- 1 bögre (bögre = 2,3 dl) rizs
- 2 bögre víz
- 1 kiskanál só, kicsi bors
- 1/8 kiskanál kurkuma
- ½ kiskanál fokhagymapor, hagymapor
- néhány fújás folyékony füst
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 teáskanál sómentes ételízesítő
- 1 púpos evőkanál aranylenmag liszt - így szép világos marad a színe