RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra, készítsünk elő egy tepsit, és béleljük ki sütőpapírral
- 2.keverjük össze a vizet, sót
- 3.keverjük hozzá a tofut, a lenmagkeveréket
- 4.végül tegyük hozzá a lisztet, gyúrjuk össze
- 5.pihentessük 5 percig
- 6.lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra a tésztát
- 7.rácsozzuk be a tetejét a kés életlen részével , és pogácsaszaggatóval szaggassuk ki
- 8.megsüthetjük így is, - de ha szeretnénk, hogy egy kis színe legyen, vagy magot szeretnénk szórni rá, akkor egy evőkanál ketchupot/paradicsomszószt vizezzünk fel, és azzal kenjük meg a tetejüket
- 9.süssük kb.30-35 percig – nyilván sütőtől is függ – míg nem lesz aranybarna, kicsit ropogós a külseje
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók kb. 20db kis pogácsához
- 1 db lenmag-tojás - azaz 1 evőkanál őrölt lenmag 3 evőkanál vízzel összekeverve - 10 percig pihentetve
- 125 g BakeFree házi kenyér lisztkeverék
- 1 kávéskanál só
- 120g langyos víz
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 tömb füstölt tofu (180g) összetörve villával/ krumplitörővel túró állagúra