Recept megosztása

Frissítő krumplisaláta

Ez a frissítő krumplisaláta nagyon jól laktat, alkalmas főételnek, köretnek is egyaránt. Kitűnő akár meleg nyári napokra is. Ráadásul olaj és olajosmagvak nélkül készül, tehát beilleszthető a diétába is! 

Maradékmentésre is szuper lehetőség. Természetesen bármilyen zöldséggel, gyümölccsel kiegészíthető. Ha éppen nem diétázunk, az öntetbe is turmixolhatunk tahinit/ kesudiót. Illetve, a kész salátát megszórhatjuk magvakkal. De jól illik hozzá az olivabogyó, avokádó is. 

Vendéglátásra is jó szívvel ajánljuk. 

 

6-8 személy
20 perc - krumpli főzés nélkül

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.ha nincs készen krumplink - egy edényben tegyük fel főni a krumplit hideg, sós vízben, hogy ellepje
  • 2.főzzük puhára
  • 3.szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel és hámozzuk meg még melegen, majd tegyük félre hűlni
  • 4.a felvágott hagymát sózzuk be egy kis tálban, és keverjük hozzá az ecetet, majd tegyük félre
  • 5.közben késes aprítóval (vagy botmixerrel) dolgozzuk krémesre a lecsöpögtetett babot/csicseriborsót, növényi tejet, mustárt, citromlevet, sót, borsot, kurkumát, sörélesztőpelyhet
  • 6.ha szükséges, még ízesítsük
  • 7.aprítsuk fel a zöldségeket
  • 8.kockázzuk fel a kihűlt krumplit
  • 9.egy nagy tálba tegyük bele a krumplit, az uborkát, paradicsomot, répát
  • 10.öntsük rá az öntetet, és óvatosan keverjük össze
  • 11.tegyük rá a hagymát is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Frissítő krumplisaláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók - krumplisalátához

  • 1 kg főzni való burgonya, megfőzve, meghámozva
  • 1 db lila hagyma szeletekre vágva
  • 2 evőkanál almaecet
  • csipet só
  • ½ kígyóuborka - felkockázva
  • 5 szem koktélparadicsom, negyedekbe vágva
  • 2 db közepes sárgarépa lereszelve

Hozzávalók - öntethez

  • 1 konzerv fehér bab / csicseriborsó vagy 1,5 bögre főtt fehér bab/csicseriborsó (bögre=2,3 dl)
  • kb. 1,5 dl növényi tej – mi zabtejet használtunk
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • ½ kiskanál fokhagymapor