Étrend adat(ok)
4 adag
30 perc sütés + 5 perc előkészület + 10 perc főzés
30 perc sütés + 5 perc előkészület + 10 perc főzés
ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.süssük meg egyben a fokhagymafejeket sütőben - csak a tetejüket vágjuk le - mi forrólevegős sütőben sütöttük 180 fokon - akkor jó, ha már puha
- 2.a mandulát turmixoljuk össze annyi vízzel, amennyi ellepi - ehhez érdemes erős turmixgépet használni, késes aprítóban nem lesz elég krémes, de ha csak az van, esetleg szűrjük át
- 3.kézzel nyomjuk ki a sült fokhagymát a héjából
- 4.adjuk hozzá a mandulaturmixhoz a sóval, borssal együtt, öntsük hozzá a maradék vizet és turmixoljuk össze újra
- 5.egy lábasban csomómentesre keverjük el a zabpehelylisztet néhány deciliter hideg mandulás keverékkel
- 6.öntsük hozzá a többit is, és kezdjük el melegíteni
- 7.főzzük kb. 10 percig, folyamatosan kevergetve
- 8.közben picit pirítsuk meg egy serpenyőben olaj nélkül a mandulaszeleteket aranybarnára, alacsony hőfokon - vigyázzunk, gyorsan megég
- 9.miután besűrűsödött a levesünk, keverjük hozzá az ecetet és a sörélesztőpelyhet
- 10.tálalhatjuk hidegen, melegen, időjárástól, kedvünktől függően
- 11.díszítsük félbe vágott szőlőszemekkel, pirított mandulaszeletekkel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1-2 egész fej fokhagyma - attól függően, mennyire szeretjük fokhagymásan
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) blansírozott mandula - előtte beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 2 evőkanál zabpehelyliszt vagy barna rizsliszt
- 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
- só, bors, esetleg még fokhagymapor
- 1 evőkanál borecet/rizsecet
- 9 dl víz
- néhány szem szőlő félbe vágva, szeletelt mandula díszítésnek