Étrend adat(ok)
4-5 adag
25 perc
25 perc
Elkészítés
- 1.egy lábasban tegyük fel főni a gombát az algával kb. 2l vízzel
- 2.forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőfokot, és főzzük 2-3 percig
- 3.egy külön tálba tegyük bele a miso pasztát, és merjünk rá a felforralt algás-gombás vízből, majd keverjük el csomómentesre egy habverővel
- 4.öntsük vissza a lábasba a misos keveréket, tegyük hozzá a gyömbért, szójaszószt, hagymát, borsót
- 5.gyöngyözve főzzük fedő alatt, míg megpuhulnak a zöldségek – nekünk ez forrástól számított kb. 10 perc volt
- 6.végül tegyük hozzá a tofu kockákat és a rizstésztát, és pár percig még főzzük össze, hogy a tészta is megpuhuljon, fűszerezzük ízlésünk szerint
Hozzávalók
- 2-3 szál újhagyma apróra vágva
- fél teáskanál gyömbérpor
- wakame alga pár kisebb darab vagy egy fél norilap vékony csíkokra vágva (ollóval)
- 1 csomag szárított shiitake gomba – előtte beáztatva – vagy kis konzerv bármilyen gomba vagy 2-3 kisebb fej friss gomba - szeletekre vágva
- ¼ bögre (bögre=2,3dl) (gluténmentes) szójaszósz
- 3 nagy evőkanál fehér miso paszta
- 1 zacskó rizstészta – hosszú rizsmetélt
- 180g natúr/ füstölt tofu kockára vágva
- 1 bögre fagyasztott zöldborsó