
Étrend adat(ok)
4 adag - 19 db fasírt
30 perc
30 perc
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 200 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
- 2.dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát kb. 5 perc alatt egy serpenyőben egy kevés vízen
- 3.a zabot aprítsuk fel a késes aprítóban liszt állagúra
- 4.ha elég nagy a gépünk, tegyük a többi összetevőt is bele-főtt lencse, főtt hagyma + fokhagyma, paradicsompaszta, szójaszósz, borecet, fűszerek, sörélesztőpehely –szakaszosan működtetve járassuk addig, amíg teljesen összekeverednek az alapanyagok FIGYELEM: Ne aprítsuk túl
- 5.ha nem elég nagy a gépünk, egy tálban krumplitörővel törjük össze a lencsét – de ne pépesre, maradjon darabos, majd adjuk hozzá az összes hozzávalót és dolgozzuk össze
- 6.TIPP: ha túlszáraz, és nem akar összeállni, még adjunk hozzá egy kis paradicsompasztát
- 7.ízesítsük még ízlésünk szerint
- 8.benedvesített kézzel készítsünk 3-4 cm átmérőjű kis golyókat a masszánkból és helyezzük őket a sütőlapra
- 9.süssük 13-14 percig, majd fordítsuk meg őket, és süssük még 13-14 percig – akkor jók, ha aranybarnák lettek
- 10.készíthetünk hozzá paradicsomos szószos tésztát, de bármilyen köret, főzelék tökéletes kiegészítője lehet, még akár kirándulásra is elvihetjük magunkkal
Hozzávalók
- 2 bögre(bögre= 2,3dl) főtt barna lencse – lehet konzerv is - lecsepegtetve
- 1 nagy fej (lila)hagyma apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma - apróra vágva vagy átpasszírozva
- 1 bögre (gluténmentes) zabpehely
- 2 evőkanál paradicsompaszta/( cukormentes) ketchup
- 1-2 evőkanál sörélesztőpehely - el is hagyható
- 1 evőkanál szójaszósz vagy tamari – el is hagyható
- 1 evőkanál borecet
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1/2 teáskanál füstölt pirospaprika
- ½ teáskanál őrölt babérlevél
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors