Étrend adat(ok)
8 adag
60 perc
60 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, sütőpapírral béleljünk ki egy sütőformát
- 2.törjük össze egy nagyobb tálban krumplitörővel a csicseriborsót, de ne túl pépesre
- 3.tegyük az összes fasírt hozzávalót egy késes aprítóba, és járassuk addig, amíg a hozzávalók jól össze nem aprítódnak, néha megállva, hogy lekaparjuk az oldalát - ha túl kicsi az aprítónk, adagonként dolgozzunk, majd minden egyes adagot tegyünk egy nagy keverőtálba, majd keverjük össze - fontos, hogy ne aprítsuk túl
- 4.simítsuk a keveréket az előkészített sütőformába, és süssük 30 percig 180 fokon
- 5.amíg sül a fasírt, keverjük össze a máz hozzávalóit egy kis tálban
- 6.30 perc leteltével vegyük ki a fasírtot a sütőből, és kanállal kenjük be a tetejéta mázzal
- 7.süssük még 20-25 percig
- 8.felvágás előtt vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni legalább 10 percig
Hozzávalók
- 2 kis / 1 nagy konzerv csicseriborsó, vagy 3 és ½ bögre (bögre=2,3dl) főtt csicseriborsó leöblítve, lecsepegtetve
- 1 nagy fej (lila) hagyma - apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 2 közepes sárgarépa - apróra vágva
- 2 közepes zellerszár - apróra vágva
- 2 bögre (gluténmentes) lehetőleg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- 1/2 bögre natúr növényi tej - mi mandulát használtunk
- 1 evőkanál tahini
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 2 evőkanál szójaszósz vagy tamari
- 2 evőkanál őrölt lenmag
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál folyékony füst – elhagyható
- 1/4 teáskanál fekete bors
- 1 kiskanál pirospaprika
Mázhoz
- 1/4 bögre paradicsompüré
- 2 evőkanál (házi) datolyaszirup / eritrit
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál szójaszósz vagy tamari
- 1 teáskanál pirospaprika