RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.mossuk át a hajdinát alaposan, majd áztassuk be (tisztított) vízbe néhány órára
- 2.mossuk át újra nagyon alaposan egy tál és egy szűrő segítségével - ne csak átöblítsük a csap alatt, hanem tegyük át egy tálba, engedjünk rá vizet, és jól kavargassuk át, ezt 2-3-szor ismételjük meg
- 3.kanalazzuk át a hajdinát egy csíráztató edénybe - ismételjük meg az átmosást naponta 2-3 alkalommal - 1 nap után már megjelennek a csíra-kezdemények, ilyenkor már lehet fogyasztani
- 4.a másodikon napon aszaljuk meg - öntsük a leöblített csírákat tiszta konyharuhára és itassuk le a magokról a nedvességet, majd egyenletesen terítsük el sütőpapíron vagy az aszalógép szilikon tálcáján, és 3-4 óra alatt 42 fokon szárítsuk meg a gépben - vagy sütőben, esetleg radiátoron, napon - közben megforgathatjuk a magokat, hogy könnyebben száradjanak
- 5.tegyük át jól zárható üvegbe kihűlés után, tarthatjuk a kamrapolcon
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 bögre (bögre=2,3 dl) hántolt hajdina
- víz