Csicseriborsó rántotta

Ezt az ínycsiklandó csicseriborsó rántottát reggelire ajánljuk. Kb. negyed óra alatt elkészül, és ha valakinek hiányzik a tojás íze, ezzel biztosan meg tudja vigasztalni magát.

Máris jól indul a nap egy ilyen tápláló, egészséges reggeli után.

Mi olaj nélkül készítettük, de ehhez szükséges egy jó minőségű tapadásmentes serpenyő, és némi türelem…

De az sem baj, ha nem sikerül egyben megfordítani, úgy is finom lesz.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.süssük, pároljuk meg a zöldségeket a serpenyőben kevés sóval (természetesen lehet bármilyen kombinációban használni őket)
  • 2.közben keverjük össze egy tálban a rántottához a csicserilisztet a vízzel, fűszerekkel
  • 3.ha elkészült a zöldség, keverjük bele a lisztes masszánkba
  • 4.ugyanabban a serpenyőben süssük meg – először az egyik oldalát, (akkor jó, mikor már látszik, hogy sehol sem folyós a tészta) majd fordítsuk meg, és süssük azt is pár percig

Hozzávalók

  • fél bögre csicseriborsóliszt (bögre= 2,5dl)
  • 2/3 bögre víz
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • fél teáskanálnyi fekete só – ettől lesz tojásos íze
  • só - óvatosan, a fekete só is sós
  • 1/8 kiskanál bors
  • fél teáskanál fokhagymapor
  • 1/8 kiskanál kurkuma - a szép sárga színért, meg mert egészséges
  • 1 db lilahagyma felvágva
  • 1 nagyobb paradicsom kockákra vágva
  • kis darab cukkini felszeletelve
  • 1 kisebb paprika