Recept megosztása

Cékla tzatziki

Nyáron nagyon gyakran készítünk tzatzikit uborkából, ugyanis az egyik kedvencünk. Mikor azonban télen arany árban van az uborka, és csak üvegházit lehet kapni, inkább a céklát választjuk alapjául. 

Készíthetjük házi kesu- vagy tofu-tejföllel, de természetesen működik a bolti vegán tejföllel/ joghurttal is. (Azoknak mindig nézzük meg az összetevőit, hogy teljes értékűek-e) Mivel mi nem használunk olajat sem, az olívaolajat is kihagytuk. 

Fűszerezzük mentával, esetleg kaporral, aki szereti.

4 adag
20 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.hámozzuk meg a céklát, ha szükséges, majd reszeljük le – ha van késes aprítónk, azt is használhatunk, csak vigyázzunk, ne pürésítsük le teljesen
  • 2.ízesítsük a növényi tejfölünket/jogjurtunkat sóval, borssal, fokhagymával, ill. a választott fűszerekkel
  • 3.keverjük hozzá a reszelt céklát
  • 4.tegyük hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Cékla tzatziki?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 db közepes főtt/ héjában sült cékla
  • 1-2 gerezd fokhagyma – átpasszírozva
  • só, bors
  • ízlés szerint kapor, menta
  • kb. 2,5-3 dl házilag készült vegán tejföl vagy esetleg bolti vegán tejföl/ joghurt