Étrend adat(ok)
2-3 adag
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.daraboljuk fel a főtt/sült céklát, majd forró levegős sütőben süssük meg, míg karamellizálódik - 180 fokon kb. 10-15 perc - hagyományos sütőben is elkészíthető
- 2.közben készítsük elő a többi hozzávalót - akár főzzünk quinoát
- 3.egy turmixgépbe helyezzük be a mártás alapanyagait és dolgozzuk össze simára
- 4.mikor elkészült a cékla, kicsit hagyjuk hűlni, majd keverjünk össze minden hozzávalót egy tálban, locsoljuk meg a mártással, díszítsük magokkal, gránátalmával ízlés szerint
Hozzávalók
- 2 db kis főtt cékla - kockára vágva
- 1-2 bögre (bögre=2,3 dl) zöld leveles - rukkola/bébispenót, stb.
- 180 g vegán feta - tofuból
- 1 kisebb sárgarépa - lereszelve
- 1 kisebb alma - felkockázva
- 1 bögre főtt quinoa/köles/gabona
- 1 kis fej lilahagyma - felszeletelve
- Díszítésnek: magok, gránátalma
Vinaigrette mártáshoz:
- 2 evőkanál friss citromlé
- 3 evőkanál rizsecet/ almaecet/borecet /balzsamecet
- 1 evőkanál tahini
- 4 db közepes méretű puha datolya
- 1/2 kiskanál dijoni mustár
- só, bors
- néhány evőkanál víz