RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.főzzük ki a tésztát a csomagoláson található leírás szerint, a főző léből tegyünk félre
- 2.pároljuk meg a brokkolit
- 3.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát - vízen teljes értékű
- 4.közben vágjuk fel kockákra a tofut, egy tálban keverjük össze a fűszereket a sörélesztőpehellyel, majd tegyük bele a tofu kockákat és rázzuk össze, hogy befedje mindenhol a fűszerkeverék - tálalás előtt 15 perccel süssük meg forró levegős sütőben 15 perc alatt 180 fokon
- 5.mikor megpuhult a brokkoli, adjuk hozzá a fűszereket, sörélesztőpelyhet, növényi tejet, kanalazzunk hozzá a tészta főzőlevéből és turmixoljuk le
- 6.tálalhatunk is - tegyünk szószt a tésztára, adjuk hozzá a tofu kockákat, megszórhatjuk még (pirítatlan) olajos magvakkal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók:
- 1 csomag (500 g) (gluténmentes) tészta
- Zöld szószhoz:
- kb. 500 g brokkoli - rózsáira szedve
- 1 nagy fej (lila)hagyma - feldarabolva
- 4-5 gerezd fokhagyma - feldarabolva
- 2-3 evőkanál sörélesztőpehely
- pár csepp friss citromlé
- növényi tej
- só, bors, kurkuma
Sült tofuhoz:
- 2 kis tömb (füstölt) tofu (2*180 g)
- 1/4 kiskanál füstölt pirospaprika, pirospaprika, fokhagymapor, hagymapor, 2-3 evőkanál sörélesztőpehely, pici őrölt kömény, bors