Besamel kesudióból

Nagyon finom besamelre emlékeztető szószt tudunk kesuból készíteni. Nem igazán kalória – és zsírszegény, de mértékkel fogyasztva belefér. És nagyon finom. Lasagnahoz, muszakához ez is használható. Ha diétásabbra vágyunk, készítsük fehérbabból , ill. növényi tejből barna rizsliszttel.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.mindent helyezzünk magas fordulatszámos turmixgépbe - a növényi tejet közben adagoljuk majd - először csak egy keveset adjunk hozzá, majd állítsuk be a kívánt állagot
  • 2.néhány perc alatt turmixoljuk simára -, késes aprítóval nem lesz olyan selymes, krémes
  • 3.fűszerezzük, ha még szükséges

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre (bögre = 2,3 dl) kesudió - néhány órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • néhány dl natúr növényi tej
  • 1/2 kiskanál fokhagymapor
  • 1/8 kiskanál szerecsendió, fehér bors
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely