ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a felaprított hagymát, fokhagymát kevés vízen, ha friss alapanyagokat használunk
- 2.adjuk hozzá a céklát, fűszereket, melegítsük, főzzük össze, ha kell, pici vizet tegyünk alá, nehogy megégjen
- 3.végül adjuk hozzá a tejszínt, melegítsük össze pár perc alatt
- 4.adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, citromlevet, reszelt citromhéjat, botmixerrel turmixoljuk simára, majd ízesítsük, ha még szükséges
- 5.közben főzzük ki a tésztát a csomagoláson leírt módon
- 6.keverjük össze a szószt tésztával, szórjuk meg friss zöld fűszerrel
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 200 g (gluténmentes) tészta
- 4 kisebb főtt/ sült cékla (500 g) - felkockázva
- 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) darált dió
- 1 közepes hagyma / 1-2 kiskanál hagyma granulátum
- 3-4 gerezd fokhagyma / 1/2 kiskanál fokhagymapor
- 4 dl kókusztejszín / kókuszkrém esetleg növényi tej
- pár csepp friss citromlé + citrom reszelt héja
- 1/2 kiskanál só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma
- Díszítéshez: friss zöld fűszer, pl. bazsalikom, menta, petrezselyem, metélőhagyma - apróra vágva