
Étrend adat(ok)
1 adag
20 perc
20 perc
Elkészítés
- 1.főzzük meg a karfiolt puhára annyi, enyhén sós vízben, amennyi ellepi
- 2.szűrjük le, de ne öntsük ki a levét
- 3.tegyük az összes többi hozzávalóval késes aprítóba
- 4.aprítsuk teljesen krémesre – attól függően, hogy milyen sűrűre szeretnénk, adjunk hozzá a főtt karfiol levéből
Hozzávalók:
- 1 bögre (bögre = 2,3 dl) aprított karfiol - 3-4 közepes rózsa
- 1 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
- só, bors, kurkuma
- 1 evőkanál aranylenmag őrölve ( sima lenmag is jó, mi csak a színe miatt használtuk)
- 1 evőkanál sörélesztőpehely
- egy kevés a karfiol főzőlevéből
- kevés frissen facsart citromlé