ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.kevés vízen/olajon dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát
- 2.tegyük rá a cukkinit, kicsit azt is süssük át
- 3.jöhet hozzá a rizs, pirítsuk át azzal is
- 4.öntsük fel a borral és kezdjük el alacsonyabb fokozaton főzni pár percig
- 5.tegyük hozzá a forró vizet/alaplevet, fűszereket – de csak apránként – ahogy beszívta, jöhet a következő fél bögrényi folyadék – kevergessük folyamatosan
- 6.ezt addig folytassuk, míg teljesen meg nem puhul a rizs – lehet, hogy még szükség lesz plusz vízre
- 7.keverjük hozzá a spenót leveleket, és főzzük vele pár percig
- 8.fűszerezzük még, ha szükséges, majd tegyük hozzá a reszelt citromhéjat
- 9.végül keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet és a babot – melegítsük össze
- 10.tálaláskor még csepegtessünk rá egy kis citromlevet
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 3 kis cukkini
- 2 bögre (bögre=2,3dl) kerekszemű vagy rizottó rizs
- kb. fél zacskó mélyhűtött leveles spenót kiengedve vagy friss spenót levelek (2 bögre)
- 2-3 kisebb fej (lila)hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma –nagyon apróra vágva
- fél (bio)citrom leve és reszelt héja
- 3-4 evőkanál sörélesztőpehely
- 2 dl száraz fehérbor (elhagyható)
- 4 bögre forró víz + 2 evőkanál natúr ételízesítő+só vagy forró alaplé
- só, bors, bazsalikom, kakukkfű
- kis konzerv fehér bab (1,5 bögre) leöblítve, lecsöpögtetve (elhagyható)