Recept megosztása

Gyors zöldséges tészta

Ez a finom paradicsomszószos tészta pikk-pakk elkészül, ráadásul egy lábast kell csak mosogatni utána.

Tökéletes választás, mikor gyorsan szeretnénk valami finomat, és egészségeset tenni az asztalra. Nyugodtan variáljuk a hozzátett zöldségeket, hüvelyeseket. Nyugodtan hagyjuk el az olajos magvakat,ha nem fogyaszthatjuk őket.

4 személy
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.pirítsuk meg az olajos magvakat az edényünkben, (olaj nélkül), majd öntsük át egy kis tálba, majd tegyük félre
  • 2.ugyanebben az edényben olajon/vízen pároljuk meg a hagymát, fokhagymát, babérlevelet, tegyük hozzá a sárgarépát, és pirítsuk át azt is, alacsony hőfokon, ha szükséges, öntsünk alá egy kis vizet
  • 3.pároljuk addig, míg félig megpuhul, kb.5-10 perc
  • 4.tegyük hozzá a padlizsánt, cukkinit, adjuk hozzá a sót, borsot, bazsalikomot, és pároljuk addig, míg ezek is félig megpuhulnak
  • 5.tegyük bele a nyers tésztát, és öntsük fel kb. fél liter vízzel
  • 6.néha-néha nézzünk rá, hogy nehogy felszívja az összes vizet, és leégjen - ha szükséges, kis mennyiségekkel töltsük után
  • 7.ha megpuhult a tészta, öntsük hozzá a paradicsomszószt, a kukoricát
  • 8.keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet
  • 9.főzzük össze pár percig
  • 10.tálalhatjuk is, szórjuk meg a pirított magokkal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Gyors zöldséges tészta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 500g (gluténmentes) tészta
  • 2 fej hagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3 nagy sárgarépa vékony szeletekre vágva
  • 1 cukkini kisebb kockákra vágva
  • 1 padlizsán kisebb kockákra vágva (mi meghámoztuk)
  • 1 konzerv kukorica lecsepegtetve
  • 500 ml paradicsom szósz
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely
  • só, bors, 1 babérlevél, bazsalikom
  • olajos magvak (szezámmag, tökmag, lenmag, napraforgó)
  • 1 evőkanál növényi olaj (elhagyható)