ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.pirítsuk meg az olajos magvakat az edényünkben, (olaj nélkül), majd öntsük át egy kis tálba, majd tegyük félre
- 2.ugyanebben az edényben olajon/vízen pároljuk meg a hagymát, fokhagymát, babérlevelet, tegyük hozzá a sárgarépát, és pirítsuk át azt is, alacsony hőfokon, ha szükséges, öntsünk alá egy kis vizet
- 3.pároljuk addig, míg félig megpuhul, kb.5-10 perc
- 4.tegyük hozzá a padlizsánt, cukkinit, adjuk hozzá a sót, borsot, bazsalikomot, és pároljuk addig, míg ezek is félig megpuhulnak
- 5.tegyük bele a nyers tésztát, és öntsük fel kb. fél liter vízzel
- 6.néha-néha nézzünk rá, hogy nehogy felszívja az összes vizet, és leégjen - ha szükséges, kis mennyiségekkel töltsük után
- 7.ha megpuhult a tészta, öntsük hozzá a paradicsomszószt, a kukoricát
- 8.keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet
- 9.főzzük össze pár percig
- 10.tálalhatjuk is, szórjuk meg a pirított magokkal
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 500g (gluténmentes) tészta
- 2 fej hagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3 nagy sárgarépa vékony szeletekre vágva
- 1 cukkini kisebb kockákra vágva
- 1 padlizsán kisebb kockákra vágva (mi meghámoztuk)
- 1 konzerv kukorica lecsepegtetve
- 500 ml paradicsom szósz
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- só, bors, 1 babérlevél, bazsalikom
- olajos magvak (szezámmag, tökmag, lenmag, napraforgó)
- 1 evőkanál növényi olaj (elhagyható)