Zöldborsókrémleves

Gyönyörű zöld színű levest kaptunk.De nemcsak a színe volt tetszetős, hanem az íze is. Mostanában a gyerekeink miatt sok krémleves készül, így szívesebben megeszik a zöldségeket.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.kevés vízen dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát
  • 2.tegyük hozzá a fagyasztott zöldborsót
  • 3.ha a krumplis verziót választottuk, miután kiengedett a borsó, tegyük hozzá a kockára vágott krumplit is
  • 4.engedjük fel vízzel – 2,5 dl ha kókusztejszínt használunk, kb. 5 dl ha krumplit
  • 5.tegyük hozzá a fűszereket, forraljuk fel
  • 6.főzzük addig, míg megpuhul a borsó (és a krumpli)
  • 7.tegyünk félre pár kanál borsót a díszítéshez, majd botmixerrel turmixoljuk le simára
  • 8.ha tejszínt használunk, öntsük hozzá, és forraljuk össze
  • 9.tálalhatjuk a félretett borsószemekkel, pirított kenyérkockákkal, stb.

Hozzávalók

  • 1 zacskó / kb. 450g mélyhűtött vagy friss zöldborsó
  • 1 nagy (lila)hagyma kockára vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2,5 dl víz + 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
  • 2 dl kókusztejszín – ha inkább alacsonyabb zsírtartalmat szeretnél, főzz bele 2 db közepes krumplit, és hagyd el a tejszínt – így több víz kell hozzá
  • só, bors