
Étrend adat(ok)
4 személy
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.kevés vízen dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát
- 2.tegyük hozzá a fagyasztott zöldborsót
- 3.ha a krumplis verziót választottuk, miután kiengedett a borsó, tegyük hozzá a kockára vágott krumplit is
- 4.engedjük fel vízzel – 2,5 dl ha kókusztejszínt használunk, kb. 5 dl ha krumplit
- 5.tegyük hozzá a fűszereket, forraljuk fel
- 6.főzzük addig, míg megpuhul a borsó (és a krumpli)
- 7.tegyünk félre pár kanál borsót a díszítéshez, majd botmixerrel turmixoljuk le simára
- 8.ha tejszínt használunk, öntsük hozzá, és forraljuk össze
- 9.tálalhatjuk a félretett borsószemekkel, pirított kenyérkockákkal, stb.
Hozzávalók
- 1 zacskó / kb. 450g mélyhűtött vagy friss zöldborsó
- 1 nagy (lila)hagyma kockára vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2,5 dl víz + 1 evőkanál mindenmentes ételízesítő
- 2 dl kókusztejszín – ha inkább alacsonyabb zsírtartalmat szeretnél, főzz bele 2 db közepes krumplit, és hagyd el a tejszínt – így több víz kell hozzá
- só, bors