Zabkása sósan, fűszeresen

Van, mikor egy gyors reggelire van szükségünk. Sokszor zabkását készítünk ilyenkor. De nem mindenki vágyik édes ízekre. Ezért mutatunk egy sós verziót. Nagyon hamar elkészül. Tudjuk, elsőre bizarrul hangzik, de szeretnénk megnyugtatni a kétkedőket, nagyon finom.

Recept megosztása

Elkészítés

  • 1.kevés vízen dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, sárgarépát
  • 2.adjuk hozzá a zabpelyhet, fűszereket, öntsük fel vízzel
  • 3.pároljuk, főzzük puhára alacsony fokozaton, gyakran kevergessük - ha szükséges, még adjunk hozzá kevés vizet
  • 4.mikor elkészült, keverjük hozzá a bébi spenótot, sörélesztőpelyhet, szórjuk meg az őrölt lenmaggal

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre=2,3dl) (gluténmentes) zabpehely
  • kb. 1,5 bögre víz
  • 1 fej kis lilahagyma - apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 közepes sárgarépa - lereszelve
  • 1 bögre friss bébispenót
  • 1-2 evőkanál szójaszósz /tamari - el is hagyható - helyette több só + 1 kiskanál mindenmentes ételízesítő
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • 2 kiskanál őrölt lenmag /chiamag
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • ízlés szerint kiegészíthető bármilyen zöldséggel, gombával, magvakkal, avokádóval, fűszerekkel