Étrend adat(ok)
15 db rudi
20 perc + pár óra hűtés +20 perc + hűtés
20 perc + pár óra hűtés +20 perc + hűtés
Elkészítés
- 1.tegyük fel főni 3-szoros vízben a kölest az édesítővel, vaníliával - alacsony fokozaton fedő alatt főzzük puhára, kb. 20 perc
- 2.hagyjuk kihűlni - egy idő után tegyük hűtőbe, és hűtsük ki teljesen - jól össze fog állni miután kihűlt
- 3.adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, citromlevet, ha szükséges, még édesítsük, és krumplitörővel alaposan dolgozzuk össze - egy jól formázható, pépes masszát kapunk
- 4.formázzunk belőle rudakat - enyhén nedves kézzel
- 5.gőz felett olvasszuk meg a csokoládét
- 6.vonjuk be vele a rudakat - használjunk 2 villát, úgy biztosan nem törnek el - helyezzük őket sütő papírra, majd tegyük őket a hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládé
Hozzávalók
- 1 bögre (bögre=2,3dl) köles - alaposan leöblítve
- 3 bögre víz
- 1 bio citrom reszelt héja
- 1-2 kiskanál citrom leve
- természetes édesítőszer ízlés szerint – mi most 3-4 evőkanál eritritet használtunk
- 2 kiskanál vanília kivonat
Bevonat:
- kb. 2 tábla vegán (lehetőleg cukormentes) étcsokoládé