Étrend adat(ok)
4-5 adag
15 perc
15 perc
Elkészítés
- 1.törjük össze villával vagy krumplitörővel a csicseriborsót – ne pépesre, maradjon darabos
- 2.aprítsunk fel mindent
- 3.keverjünk mindent össze egy tálban
- 4.egy pár órára minimum tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek
Hozzávalók:
- 1 nagy konzerv csicseriborsó/2,5-3 bögre (bögre= 2,3dl) főtt csicseriborsó – de főtt lencsével is működik
- 1 fej (lila)hagyma - apróra összevágva
- fél zellerszár
- 1 nori lap apróra vágva
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 3-4 evőkanál vegán majonéz (házi vagy bolti)
- 1 evőkanál fehér borecet
- 1 evőkanál tamari/szójaszósz
- só, bors
- fél kiskanál fokhagymapor
- sörélesztőpehely (el is hagyható)
Változatok
- uborkás: 3-4 db csemege uborka apróra vágva, kapor
- mediterrán: aszalt paradicsom - ha zacskós, nem olajban eltett, áztassuk előtte forró vízbe 30 percre, majd használat előtt szűrjük le – vágjuk apróra, olívabogyó/aszalt olívabogyó – az aszaltat áztassuk be, és csöpögtessük le – vágjuk apróra, bazsalikom – ha van friss, de a szárított is jó