
Étrend adat(ok)
2 adag
40 perc
40 perc
Elkészítés
- 1.tegyünk fel vizet forralni egy nagyobb edényben, kicsi sóval
- 2.először készítsük el a tojásos keveréket
- 3.krumplitörővel pürésítsük a csicseriborsót a fűszerekkel, majd tegyük félre
- 4.verjük habbá (géppel ajánlott) a csicseriborslevét
- 5.óvatosan forgassuk össze az összetört csicseriborsóval - fűszerezzük, ha még szükséges - tegyük félre
- 6.mikor már majdnem forr a vizünk, egy tálban keverjük össze a lisztet, fekete sót, kurkumát, őrölt lenmagot, majd kezdjük óvatosan adagolni hozzá a vizet
- 7.folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen, és adagoljunk hozzá annyi vizet, hogy ne is legyen folyós, de túl kemény sem a tésztánk
- 8.nokedliszaggató segítségével szaggassuk bele a forrásban lévő vízbe - ha ennél nagyobb mennyiségű nokedlit készítünk, érdemes 2 részletben kifőzni
- 9.főzzük 2-3 percig, figyeljünk, hogy ki ne fusson
- 10.szűrjük le, miután megfőtt, öblítsük le hideg vízzel
- 11.keverjük össze a tojáshelyettesítőnkkel, ha szükséges, melegítsük össze egy kicsit - ha nagyon beszívná, még egy kis növényi tejjel lazíthatjuk
Hozzávalók a nokedlihez
- 200 g hajdinaliszt
- 2 teáskanál finomra őrölt lenmag
- kb. 2, 3 dl langyos víz - ezt készítés közben látjuk, hogy pontosan mennyi
- 1/2 kiskanál fekete só - ez adja a tojásos ízt
- 1/4 kiskanál kurkuma - ez adja a színt
Tojás helyettesítéshez:
- 1,5 bögre (bögre =2,3 dl) főtt /konzerv csicseriborsó
- kb. 1,5 dl csicseriborsó leve (konzerv vagy sűrű főzőlé)
- 1/4 kiskanál kurkuma
- 1/8 kiskanál őrölt bors
- 1/4 kiskanál fekete só