Étrend adat(ok)
2 kisebb rúd
6 óra áztatás + 15 perc előkészítés +50 perc párolás
6 óra áztatás + 15 perc előkészítés +50 perc párolás
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.csepegtessük le a kölest, hajdinát, választott olajos magot
- 2.tegyük az összes alapanyagot egy nagyobb késes aprítóba
- 3.járassuk addig, míg összekeverednek, felaprítódnak a hozzávalók, (ne pépesre daráljuk) ha nincs nagy méretű késes aprítónk, több részletben aprítsunk, és egy tálban keverjük össze
- 4.közben tegyünk fel a pároláshoz vizet egy lábasban
- 5.ha jól összedolgoztuk a masszát, kóstoljuk még meg, és fűszerezzük, ha még szükséges - érdemes jó fűszeresre készíteni
- 6.formázzunk 2 kisebb, de vaskosabb rudat belőle - előtte még érdemes átgyúrni
- 7.csomagoljuk szorosan sütőpapírba, végeit csavarjuk meg, mint egy szaloncukrot
- 8.tegyük a párolóedénybe, 50 percig pároljuk
- 9.hagyjuk rácson kihűlni, (mikor még kivesszük, kicsit tudjuk formázni), utána szeleteljük
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1/2 bögre (bögre =2,3 dl) hajdina - legalább 6 órára beáztatva, majd lecsepegtetve
- 1/2 bögre köles - beáztatva, lecsepegtetve - aki kerüli a kölest, használhat quinoát
- 1/2 bögre natúr napraforgómag / dió vagy más olajos mag, akár vegyesen (mi tökmagot és napraforgómagot használtunk) - ezt is áztassuk, majd szűrjük le
- 1 evőkanál cukormentes szilvalekvár
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 2 evőkanál cukormentes ketchup/paradicsompaszta
- 1-1,5 kiskanál füstölt paprika
- 2-3 kiskanál pirospaprika
- 1-2 evőkanál folyékony füst
- 2-3 kiskanál fokhagymapor
- 1 kiskanál hagymapor
- 2 kiskanál őrölt kömény
- 1/2 kiskanál bors, kurkuma
- 1-2 kiskanál kakukkfű
- 2 kiskanál sómentes ételízesítő
- 3 evőkanál (gluténmentes) szójaszósz /kókusz aminó, ha szójamentesen szeretnénk - de ki is hagyható, helyette víz, és több só, fűszer
- 1 kiskanál só - ízlés szerint
- 3 evőkanál útifűmaghéjliszt
- 3 evőkanál őrölt lenmag
- 1/2 bögre víz