RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.kezdjünk a köret készítésével - egy edényben tegyük fel főni a quinoát 2-3-szoros vízzel, fűszerekkel
- 2.egy serpenyőben dinszteljük meg a hagymát - vízen teljes értékű, párologtassuk el róla teljesen a folyadékot, majd adjuk hozzá a kockára vágott tofut, folyékony füstöt, szójaszószt, és pirítsuk meg óvatosan kevergetve, hogy ne törjenek össze a tofu kockák
- 3.egy másik serpenyőben alacsony fokozaton pirítsuk meg szárazon a lisztet, majd hagyjuk kihűlni
- 4.mikor kihűlt, óvatosan, apránként keverjük hozzá a növényi tejet (ha mégis becsomósodott, szűrjük át), majd tegyük vissza melegedni, adjuk hozzá a fűszereket (só, bors, kurkuma, fokhagymapor) , fokhagymát és folyamatos kevergetés közben főzzük sűrűre - kb. 5-7 perc mikor besűrűsödött, keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet is, majd forgassuk bele a sült tofu kockákat is
- 5.már tálalhatunk is
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
- 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- 2 tömb (2*180 g) (füstölt) tofu - kockákra vágva
- 8 dl növényi tej
- 3-4 púpos evőkanál zabpehelyliszt/ barna rizsliszt / teljes kiőrlésű búzaliszt (ez nem gluténmentes)
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, ízlés szerint plusz fokhagymapor
- 1 evőkanál folyékony füst - elhagyható
- 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
- 2-3 evőkanál tamari /szójaszósz - elhagyható
- 1 kiskanál friss citromlé + citrom reszelt héja
- kiegészíthető még zöld levelekkel - bazsalikommal, mentával