Étrend adat(ok)
4 adag
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.tegyünk fel egy lábasban vizet egy kis sóval a tésztának
- 2.közben kezdjük el egy nagyobb edényben megdinsztelni a hagymát, majd a fokhagymát (újhagymát még ne tegyük hozzá)
- 3.amíg a hagymák dinsztelődnek, keverjük össze egy tálban a tofu rántottához valókat, majd egy serpenyőben kicsit pirítsuk össze (mi nem használtunk olajat), majd tegyük félre
- 4.mikor a hagymák elkészültek, tegyük hozzá a borsót, kelkáposztát, gombát, répát, és először kisebb fokozaton kezdjük el párolni, majd mikor már levet engedett, tegyük magasabb hőfokra, és pirítsuk meg
- 5.mikor már majdnem kész, tegyük hozzá az újhagymát is
- 6.keverjük közben össze a szósz összetevőit is egy tálban
- 7.mikor felforrt a víz, tegyük bele a tésztát, főzzük puhára, majd szűrjük le, de ne öblítsük le
- 8.tegyük a kész tésztát a zöldségekhez, keverjük hozzá a tofu rántottát, és öntsük rá a szószt
- 9.jól keverjük össze, és kicsit süssük össze
- 10.szórjuk meg magokkal, díszítsük friss zölddel
Hozzávalók
- 250 g barnarizs soba tészta - vagy más hosszútészta
- Tofu rántottához:
- - egy kis tömb 180g natúr tofu összetörve
- - 1/4 kiskanál kurkuma
- - ½ kiskanál fokhagymapor
- - ½ kiskanál fekete só
- - 1/8 kiskanál bors
- Zöldségek:
- - 2 db lilahagyma felszeletelve
- - 4-5 db újhagyma felkarikázva
- - 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- - 1-2 db sárgarépa vékony csíkokra vágva
- - 200 g laska gomba csíkokra „tépve”
- - fél bögre fagyasztott zöldborsó
- - 1 bögre kínai kel csíkokra vágva
- - ízlés szerint chili pehely
- Szószhoz:
- - ¾ bögre (gluténmentes) szójaszósz - (tamari)
- - 2 evőkanál balzsamecet
- - 1-2 evőkanál eritrit / házi datolyaszirup / édesítő, amit szeretsz
- - 1 evőkanál tahini
- - 1/8 kiskanál gyömbér, bors
- - ½ kiskanál fokhagymapor
- Szóráshoz:
- - 1/3 bögre pirított szezámmag /apróra vágott mogyoró
- - frissen vágott koriander - / petrezselyemzöld