Étrend adat(ok)
4 adag
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg egy kevés vízen a hagymát, majd a fokhagymát
- 2.húzzuk le a melegről a főzőedényünket, tegyük bele a fűszereket, gyömbért, jól keverjük össze
- 3.tegyük hozzá a paradicsompasztát – ha nagyon sűrű, tegyünk hozzá egy kis vizet, hogy nehogy leégjen, és pár percig főzzük össze
- 4.adjuk hozzá a fagyasztott zöldségeket és főzzük addig alacsonyabb fokozaton fedő alatt, amíg a zöldségek nagyjából megpuhulnak – ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet, és kevergessük meg néha
- 5.közben tegyük a kesudiót, a datolyát és a növényi tejet egy turmixgépbe, és járassuk addig, amíg teljesen sima lesz
- 6.adjuk hozzá a kesudiós keveréket és a főtt csicseriborsót a zöldségekhez, és pároljuk teljesen puhára
- 7.tálalhatjuk rizzsel, díszíthetjük friss koriander vagy petrezselyem levelekkel
Hozzávalók
- 1 fej (lila)hagyma - apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma – nagyon apróra vágva vagy átpasszírozva
- 1 kb.2 cm-es gyömbér darab – lereszelve – vagy ½ teáskanál őrölt gyömbér
- 1 evőkanál curry
- ½ teáskanál őrölt kömény
- ½ teáskanál őrölt koriander+ friss levelek a díszítéshez
- ¼ teáskanál őrölt fahéj
- ½ teáskanál kurkuma
- ½ teáskanál őrölt kardamom
- ¼ teáskanál őrölt babérlevél
- ¼ teáskanál őrölt római kömény
- só, bors (ízlés szerint)
- kis konzerv /fél bögre paradicsompaszta
- 450 g mirelit zöldség – mi brokkoli-karfiol-répásat használtunk, de más is jó – akár friss zöldség is
- kis konzerv csicseriborsó vagy 1,5 bögre (bögre =2,3dl) főtt csicseriborsó lecsepegtetve
- ½ bögre ( kb. 75 g) natúr kesudió - legalább pár órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 400ml növényi tej
- 2 szem datolya – vagy más édesítő