
Étrend adat(ok)
4-5 főre
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.ha nincs főtt kölesünk, főzzünk - ehhez egy fél bögre (bögre = 2,3 dl) száraz köles kb. elég
- 2.hagyjuk kihűlni a kölest
- 3.keverjük hozzá a fűszereket - mi krumplitörőt használtunk, hogy kicsit darabos maradjon, de lehet késes aprítóban is összedolgozni simára
- 4.igazítsunk még a fűszerezésén, mi egy alapot adtunk meg
- 5.tegyük jól zárható edénybe, és pár órára legalább hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek
Hozzávalók:
- 1,5 bögre (bögre = 2,3 dl) főtt köles
- ½ kiskanál só
- 1-2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva vagy ½ kiskanál fokhagymapor
- ⅛ kiskanál kurkuma, bors
- ½ kiskanál őrölt pirospaprika, füstölt pirospaprika
- ½ kiskanál őrölt kömény
- ízlés szerint chilipehely