RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.tegyük fel annyi vízben a fűszerekkel a zöldségeket, amennyi éppen ellepi
- 2.fedő alatt főzzük puhára kb. 20 perc alatt közepes fokozaton
- 3.mikor megpuhultak a zöldségek, szűrjük le őket, levet tartsuk meg
- 4.szedjük ki a babérlevelet és a borsokat
- 5.tegyük át 2 kis tálba/ tányérba a zöldségeket - majd tegyük félre
- 6.öntsük vissza a lábasba a levet, amiben főztük a zöldségeket, kezdjük el felforralni
- 7.közben egy pici tálkában keverjük el fél bögre vízzel az agar-agart csomómentesre
- 8.mikor felforrt az alaplé, keverjük hozzá, majd főzzük addig, míg elkezd besűrűsödni a keverékünk - opálos lesz - 5 perc
- 9.gyorsan öntsük rá a zöldségekre
- 10.hagyjuk kicsit meghűlni, majd tegyük a hűtőbe
- 11.pár óra alatt megszilárdul
- 12.fogyaszthatjuk így is, de ki is boríthatjuk egy tányérra
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 nagy sárgarépa - karikára vágva
- 1 közepes fehérrépa - karikára vágva
- fél bögre zöldborsó - fagyasztott is jó
- 1 kis fej hagyma - 4be vágva
- 3 gerezd fokhagyma - szeletekre vágva
- 5g /2 kiskanál agar-agar
- víz (1/2 bögre + kb. 5dl)
- só
- babérlevél
- szemesbors
- kurkuma