Étrend adat(ok)
10-12 db
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.(előkészület: főzzük meg a babot, barna rizst - mi ezt most nem számoltuk bele az elkészítési időbe)
- 2.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát vízen (ha nem porokat használunk)
- 3.törjük össze egy kicsit a babot krumplitörővel (ne pépesre, maradjon kicsit darabos)
- 4.keverjük össze alaposan az összes többi hozzávalóval (rizspapír kivételével)
- 5.pihentessük 15 percet, hogy a lenmag be tudja szívni a nedvességet
- 6.közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 7.béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral
- 8.pihentetés után formázzunk kis hurkákat nedves kézzel - kb. 10 cm hosszúakat, hogy beleférjenek majd a papírba
- 9.töltsük rizspapírba a keverékünket - mártsuk pár másodpercre langyos vízbe a rizspapírt, helyezzük rá a keveréket, majd tekerjük fel, két végét vagy csavarjuk be, vagy gyűrjük be
- 10.tegyük a sütőlapra a hurkáinkat, majd kenjük le őket felvizezett paradicsomszósszal
- 11.süssük addig, amíg kicsit meg nem pirulnak, kb. 15 percig
Hozzávalók
- 1,5 bögre (bögre = kb. 2,3 dl) főtt barnarizs
- 1,5 bögre főtt fekete bab - lecsepegtetve, más babból is készíthető
- 1 evőkanál tamari (gluténmentes szójaszósz) - elhagyható, vagy kókusz-aminóval helyettesíthető
- 1,5 evőkanál darált lenmag
- 1/3 bögre apróra vágott dió / napraforgómag
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1-2 gerezd fokhagyma átpasszírozva, megdinsztelve vagy 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 közepes (lila)hagyma apróra vágva, megdinsztelve vagy 1 teáskanál hagymapor
- 1-2 teáskanál majoranna
- 1/8 teáskanál fekete bors, kurkuma
- ½ teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál tahini
- 1 csomag rizspapír - ebbe fogjuk tölteni