Étrend adat(ok)
6 db
40 perc
40 perc
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.forraljuk fel a vizet egy edényben
- 3.tegyük hozzá a lekvárt, és a fűszereket, majd keverjük el, hogy teljesen feloldódjanak
- 4.adjuk hozzá a zabpelyhet és a zabpehelylisztet is, és jól keverjük össze
- 5.főzzük kb. 2-3 percig, folyamatosan kevergetve a legalacsonyabb hőfokon – nagyon sűrűre
- 6.keverjük hozzá a főtt barnarizst – ha szükséges, még fűszerezzük
- 7.benedvesített kézzel formázzunk kolbászkákat belőle – kb. 12 cm hosszú, átmérő 2-2,5cm - virslinél vastagabb
- 8.ha van rizspapírunk, mártsuk forró vízbe pár másodpercig, míg érezzük, hogy kezd puhulni
- 9.fektessük a rizspapírt egy nagyobb tányérba, majd helyezzük rá az előre elkészített kolbászkát
- 10.feszesen, de ne túl szorosan tekerjük rá a rizspapírt, a végeit próbáljuk begyűrni
- 11.tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a (bebugyolált) kolbászkákat
- 12.kenjük le őket felvizezett ketchuppel
- 13.süssük őket 180 fokon 15-20 percig – hogy aranybarnák legyenek
- 14.vegyük ki őket, és hagyjuk őket állni pár órát – ez idő alatt fognak kicsit megkeményedni, megszikkadni – mikor a sütőből kivesszük, még nagyon puhák
Hozzávalók
- 1 bögre (bögre = kb. 2,3dl) főtt barnarizs
- 1 bögre (gluténmentes) zabpehely
- víz (1+1/4 bögre)
- ¼ bögre zabpehelyliszt – kávédarálóval otthon is tudunk készíteni zabpehelyből
- 1 kiskanál cukormentes szilvalekvár – az olajat és a cukrot helyettesíti
- só, bors
- 1 kiskanál füstölt őrölt paprika
- 1 kiskanál őrölt paprika
- ½ kiskanál fokhagymapor, hagymapor
- ½ kiskanál őrölt kömény
- pici szerecsendió
- kevés ketchup felvizezve – ettől pirosabb lesz a külseje
- 6 lap rizspapír – de enélkül is működik