Étrend adat(ok)
4 adag
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.dinszteljük meg a fokhagymát egy kevés vízen
- 2.tépkedjük kézzel csíkokra a gombát - ne késsel vágjuk - és adjuk a fokhagymához
- 3.fűszerezzük, keverjük össze alaposan, adjuk hozzá egy kis vizet, majd közepes fokozaton, lefedve, pároljuk puhára kb. 30 perc alatt - közben néha kevergessük meg, adjunk hozzá vizet, fűszereket ha szükséges
- 4.mikor megpuhult, pároljuk el róla a felesleges vizet, már fogyaszthatjuk is
- 5.tálaljuk sült krumplival, salátával, öntettel
Hozzávalók
- kb. 500 g laska gomba
- 3-4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
- só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma 1 kiskanál bazsalikom, oregánó, 1/2 kiskanál fokhagymapor, pirospaprika
Gyros tálhoz:
- sült krumpli (olajmentesen elkészítve)
- saláta (jégsaláta, paradicsom, uborka, lilahagyma)
- tzatziki öntet (kesutejföl /növényi joghurt fűszerezve fokhagymaporral, borssal, sóval, esetleg kaporral)