Étrend adat(ok)
4 adag
30 perc
30 perc
Elkészítés
- 1.készítsük elő a hagymákat - nem kell túl apróra vágni őket, hiszen a végén leturmixoljuk őket
- 2.dinszteljük meg a hagymákat
- 3.közben kockázzuk fel a cukkiniket, és adjuk a hagymákhoz a fűszerekkel együtt, ha megpuhultak - pici vizet/alaplevet öntsünk alá, nehogy megégjen - fedő alatt pároljuk
- 4.turmixoljuk le a kesudiót annyi vízzel /alaplével, amennyi éppen ellepi - tegyük félre
- 5.mikor félig megpuhult a cukkini, tegyünk fel enyhén sós vizet a tésztának (mi fekete bab tésztát használtunk), majd a leírás szerint főzzük meg, szűrjük le
- 6.mikor teljesen megpuhult a cukkini, adjuk hozzá a kesukrémet, misot, sörélesztőpelyhet, folyékony füstöt, és botmixerrel dolgozzuk simára (akinek van nagy turmixgépe, turmixolhatja abban először a kesudiót vízzel, majd ahhoz hozzáadja a párolt cukkinit, és a többi hozzávalót)
- 7.ha szükséges, még fűszerezzük, és már tálalhatunk is
Hozzávalók
- 2 db közepes cukkini
- 1 fej (lila)hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál miso paszta (elhagyható)
- 1/2 bögre (bögre = 2,3 dl) kesudió - legalább néhány órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- 4 evőkanál sörélesztőpehely
- 1/8 kiskanál kurkuma, bors