Étrend adat(ok)
2-3 adag
50 perc
50 perc
Elkészítés
- 1.készítsük elő a tököt – nem kell meghámozni, csak félbe vágni hosszában, és egy kanállal kikaparni a belét
- 2.helyezzük egy jénaiba / sütőedénybe, sózzuk meg egy kicsit, fedjük le hőálló fedővel, vagy alufóliával és helyezzük 200 fokra előmelegített sütőbe kb. fél órára – akkor jó, ha félig megpuhult a tök
- 3.közben dinszteljük meg egy kevés vízen a hagymát, majd a fokhagymát
- 4.tegyük hozzá a gombát, és fűszereket, pároljuk pár perc alatt puhára
- 5.adjuk hozzá a főtt rizst, a tofut, tahinit, sörélesztőpelyhet, jól keverjük össze, és pár perc alatt főzzük össze – ilyenkor még tudunk igazítani a fűszerezésén
- 6.mikor fél puha a tök, vegyük ki, töltsük bele a tölteléket – jó púposan, ne sajnáljuk
- 7.tegyük rá vissza a fedőt / alufóliát, és süssük tovább, kb. 10-15 percig, hogy teljesen megpuhuljon a tök
- 8.majd vegyük ki, vegyük le róla a fedést, és pirítsuk még kb. 10 percig – sajtpótlót is ilyenkor érdemes rátenni
Hozzávalók
- 1 kisebb főzőtök
- fél kg gomba - késes aprítóval vagy kézzel apróra vágva
- 2 bögre (bögre= 2,3dl) főtt barnarizs
- 1 evőkanál tahini
- 1 kis tömb (180g) füstölt tofu - vagy ha natúr, használhatunk hozzá folyékony füstöt - apróra törve krumplinyomóval
- 2 evőkanál sörélesztőpehely - el is hagyható
- 1 nagy fej (lila) hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kiskanál füstölt paprika
- ½ kiskanál bazsalikom, kakukkfű, oregánó