
Étrend adat(ok)
500g
15 perc
15 perc
Elkészítés
- 1.serpenyőben olaj nélkül pirítsuk meg a szezámmagot – figyeljük, kevergessük folyamatosan, nehogy megégjen – ha kész vagyunk, húzzuk le a tűzhelyről
- 2.hagyjuk kihűlni
- 3.öntsük át a magasfordulatszámos turmixgépbe, és ha van rajta „mag” (=nuts) funkció, daráljuk le azzal, ha nincs, az elején csak szakaszosan működtetve aprítsuk, majd utána turmixoljuk – egy idő után krémes kezd lenni, végül teljesen homogén lesz
- 4.kanalazzuk át egy üvegbe
- 5.a mi turmixgépünkből egyszerűen képtelenség 100%-osan kiszedni, ezért én a végén tisztító funkcióra szoktam tenni néhány dl vízzel, és elmentem ezt a folyadékot, hogy mikor főzök, felhasználjam (tulajdonképpen egy szezámtejet nyerek ki)
- 6.többeknél láttam, hogy kávédarálóban készítik a tahinit – nyilván kisebb mennyiségben
Hozzávalók
- 500g szezámmag (nem kell hozzá olaj)